villa

York house

Conceptual Design

General Notes

Type Year2019

The design of the YORK house came as a continuation of the initial idea, realized in SOL house. According to the design, this secluded and very spacious house is located on a slight incline on the edge of the forest. As with other Alex Nerovnya Architecture projects, we used simple geometry shaped in an unusual manner, this time utilizing a common gable roof.

Situated on the forest edge, YORK house strives to give its residents a sense of connection with the wild environment. Multi-leveled terraces allow the visitor's to spend quality time outdoors, while massive sliding glass doors blend the interior with the exterior of the building.

The centerpiece of the design is a three-storey block of guest accommodations, incorporating 4 separate bedrooms complete with bathrooms. Here the desired location on an incline hill comes into play – the panoramic bedroom windows are designed to provide residents with stunning views of the surrounding landscape.

The central block visually splits the building in two, which makes a common gable roof solution look fresh and different. On the inside the majority of surfaces are finished with veneered wooden panels, allowing for a more liberal use of diffused light inside the house.

The YORK house project was created as a vacation destination for big families or groups of friends, whose idea of a weekend is to separate yourself from the hustle and bustle of the metropolitan areas. Four bedrooms accommodate up to 8 guests, while ample space inside and outside of the house allows everyone to relax and spend their time the way they dreamed during the workweek.

Let's talk about your ideas!

← Tesla House↑ Catalog

Next project

villa

Sky house

Conceptual Design Explore